Kokostoscakaka - recept

 

Ingredienser:

Till sjäva kakan behöver du:

200 g smör
4 st ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
3 dl vetamjöl

Till glasyren behöver du :


200 g (5-6 dl) kokosflingor
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1.5 dl vispgrädde
75 g smör

Gör så här:

Sätt på ugnen på 200°C.

Smält smöret. Klä en långpanna eller en ugnsform, med bakplåtspapper.

Vispa ägg och socker pösigt, använd gärna elvisp. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao. Blanda i vetemjöl och det smälta smöret och rör till en jämn smet.

Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter. Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.

Häll kokosflingor, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.

När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått en fin gyllenbrun färg.

När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass kniv.

Ät och njut!

 
 så blev min kokostoscakaka och den var super god. hejdå Puss. -  Maria

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Vi är 10 tjejer som alla går i samma klass och kallar oss för girlpower. Vi umgås i skolan men också på fritiden & gör en hel del knasiga grejer. Här på bloggen kommer ni kunna följa våra vardagar men också när vi gör grejer tillsammans.
Eftersom att vi är 10 stycken så kommer det bli bra uppdatering och förhoppningsvis väldigt blandade grejer att läsa om.

RSS 2.0